Inspiratie en inzichten

Door Frank Rekers

Boek ‘van Droom naar Werkelijkheid’

Op 27 december 2013 ontving ik een mail van Patrick (oud-marinier) en nam ik kennis van deze ‘once in a lifetime experience’. Ik las de mail en herinner me enkele kernwoorden: 350 kilometer roeien, van Rotterdam naar Londen, finishen onder de Tower Bridge, met oud-mariniers, voor een goed doel.

Mijn hart bonsde van opwinding: het gierde door mijn lichaam. Direct heb ik mijn hart laten spreken. Ik belde Patrick, had voor de vorm nog wel een paar vragen, maar beloofde meteen dat ik meedeed. Een echte droom komt vanuit het hart en laat zich niet weerhouden door de ratio. er waren duizenden redenen geweest om niet mee te doen. Om dat risico direct te elimineren committeerde ik me direct tot deelname. De typische eigenschappen van de marinier kwamen daarbij heel goed van pas. De marinier heeft een doeners-mentaliteit. Er is altijd een weg; er is altijd een manier; er wordt altijd gedacht in oplossingen. Dat kenmerkt ons!

Ubuntu: ik ben omdat WIJ zijn …. London, here we come!

Los van de roei-challenge begon ik aan dit boek. Deze ervaring moest worden vastgelegd. Zo begon er voor me een challenge binnen de challenge nl. het schrijven van een boek. In het boek lees je het proces, de voorbereiding, mijn persoonlijke uitdagingen, de overtocht en ook de organisatie rondom het opstarten van een vereniging en ……. de kracht van het hebben van kernwaarden.

Deze worden geïllustreerd met prachtige foto’s grotendeels gemaakt door Maarten van der Voorde.

De roei-challenge

Op 12 september 2015 kwamen 12 sloepen met 106 oud-mariniers al roeiend aan onder The Tower Bridge in Londen. Ze hebben zojuist een monstertocht van 350 kilometer sloeproeien achter de rug. Een week eerder zijn ze vertrokken in Rotterdam onder de Erasmusbrug. Er zijn duizenden redenen geweest om het plan als onrealistisch te beschouwen en duizenden redenen geweest om de voorbereidingen te staken. Een marinier gaat veder waar andere stoppen, denkt altijd in oplossingen. Kan niet bestaat niet!

Uit het boek ”van Droom naar Werkelijkheid’

Onze kernwaarden: Verbondenheid, Kracht, Toewijding

Generaal Oppelaar tijdens zijn speech in Vlissingen.
De beroemde aartsbisschop Tutu refereerde in een van zijn speeches aan het Zuid-Afrikaanse begrip “Ubuntu”. Ubuntu betekent zoveel als: ‘een mens is een mens, omdat er anderen zijn’, ‘je bent niet in relatie tot een ander’. Het gaat hier om de universele waarden zoals verbondenheid, en respect, gaat om elkaar zien, elkaar willen helpen.  En dat is we als mariniers ook zijn: “Leave no man behind’

Uit het boek: ”van Droom naar Werkelijkheid”

Boek bestellen of een lezing boeken?

Diverse teksten hierboven vind je ook in het boek “van Droom naar Werkelijkheid”. Interesse in het boek, een lezing, workshop, een teamtraining of coaching op gebied van persoonlijk leiderschap. Bestel of informeer direct voor de mogelijkheden.

Van Droom naar Werkelijkheid inspiratie drie

Recente artikelen

  • Ubuntu, ik ben omdat WIJ zijn! Je bent niets in relatie tot een ander. In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen. Dat is de essentie van de Ubuntu-filosofie.

  • Van Droom naar Werkelijkheid betreft een boek over de roeitocht van Rotterdam naar Londen.

  • Sommige uitkomsten kun je niet plannen. Wat je wel kunt plannen dat je dromen een richting geeft.