Inspiratie en inzichten

Door Frank Rekers

Ubuntu lezing door Frank Rekers

RHEDEN – Op 17 september geeft Frank Rekers een lezing in de Dorpskerk van Rheden. Hij is Ubuntu en Nelson Mandela kenner.

Ubuntu-filosofie: ik ben omdat WIJ zijn

Je bent niets in relatie tot een ander. In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen. Dat is de essentie van de Ubuntu-filosofie. Deze levensvisie vindt zijn oorsprong in Zuidelijk Afrika en Nelson Mandela was hiervan een levend voorbeeld. Mensen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, iets dat we hier in het Westen nog weleens vergeten.

Medemenselijkheid, verzoening en respect

Je ontvangt deze avond nieuwe inzichten gebaseerd op de Ubuntu-filosofie. Het gaat o.a. over medemenselijkheid, over verzoening en hoe je dit toepast, wat is nu ‘echt’ respect, over dankbaarheid, over verbinding en over de kracht van luisteren en de dialoog. Juist in tijden van verandering, van meningsverschillen, andere achtergronden en conflicterende opvattingen zorgen anderen ervoor dat we ons kunnen vormen.

De toegang is gratis, wel kun je vrijwillig een bijdrage doen. Meer informatie kun je vinden op www.dorpskerkrheden.nl. Ook kun je je hier aanmelden.

Waar, wanneer, tijd

  • Waar: Dorpskerk Rheden
  • Datum: vrijdag 17 september
  • Tijd: 20.30 uur (deuren open om 20.15 uur)

Ubuntu: ik ben omdat WIJ zijn ….

Lezing is door Ubuntu en Nelson Mandela kenner Frank Rekers.

Boek bestellen of een lezing./ workshop boeken?

Interesse in het boek, een lezing, workshop, een teamtraining of coaching op gebied van persoonlijk leiderschap. Bestel of informeer direct voor de mogelijkheden.

Van Droom naar Werkelijkheid inspiratie twee

Recente artikelen

  • Ubuntu, ik ben omdat WIJ zijn! Je bent niets in relatie tot een ander. In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen. Dat is de essentie van de Ubuntu-filosofie.

  • Van Droom naar Werkelijkheid betreft een boek over de roeitocht van Rotterdam naar Londen.

  • Sommige uitkomsten kun je niet plannen. Wat je wel kunt plannen dat je dromen een richting geeft.