• Het boek 'Van Droom naar Werkelijkheid' van Frank Rekers

Van Droom naar Werkelijkheid

Frank’s boek over de roei experience van Rotterdam naar Londen

Op 12 september 2015 komen 12 sloepen met 106 oud-mariniers al roeiend onder The Tower Bridge in Londen aan. Ze hebben zojuist een monstertocht van 350 kilometer sloeproeien achter de rug. Een week eerder zijn ze onder de Erasmusbrug in Rotterdam  vertrokken.

Train hard, fight easy…

Uit het boek…, de Korpswaarden

“De drie Korpswaarden van de mariniers zijn verbondenheid, kracht en toewijding. Dit zijn de DNA-bouwstenen van de Korpsgeest. Ze zijn het ankerpunt van de 36 eigenschappen en waarden die een marinier tot een marinier maken. Ze ontstaan tijdens de opleiding, training en inzet. Deze drie Korpswaarden, met hun onderliggende eigenschappen, genereren samen de trots die iedere (oud-)marinier voelt om deel te maken van het Korps Mariniers. Dat is wat hem marinier maakt. Voor het leven…”

Van Droom naar Werkelijkheid

Er zijn duizenden redenen geweest om het plan als onrealistisch te beschouwen en de voorbereidingen te staken. Maar een marinier gaat verder waar anderen stoppen. Een marinier denkt altijd in oplossingen. ‘Kan niet’ bestaat niet. Het boek ‘Van Droom naar Werkelijkheid’ gaat over deze roei-challenge.

We did it…

Uit het boek…, verbondenheid

“De sterke verbondenheid tussen mariniers van alle rangen en standen is het krachtigste wapen om gevaar, angst en stress tijdens het operationeel  optreden te overwinnen. Deze bijzondere band is gebaseerd op loyaliteit en respect voor elkaar en elkaars opvattingen. Onderling vertrouwen en humor creëren een unieke saamhorigheid die mariniers in staat stelt grootse uitdagingen aan te gaan. Een marinier presteert het beste in de eenheid van de groep. Niemand is groter dan het team…”

Je kunt Frank Rekers als spreker inhuren voor lezingen, workshops en presentaties met betrekking tot de volgende onderwerpen.

 • Als spreker over teamvorming

  Om een ‘wij-gevoel’ te creëeren.

 • Als spreker over verandering

  Veranderen van de mindset en de mentale weerbaarheid.

 • Als spreker over leiderschap

  Over de essentie van leiderschap.

 • Als spreker over kernwaarden

  De kracht van kernwaarden.

 • Als motivatiespreker

  Het benutten van je talenten en je mogelijkheden.

Boek Van Droom naar Werkelijkheid
Bestel nú het boek ‘Van Droom naar Werkelijkheid’!