• Ubuntu..., ik ben omdat wij zijn

Ik ben omdat wij zijn!

Ubuntu…, de Zuid-Afrikaanse levensfilosofie

Het beste van twee werelden. Frank kent ze als oud-marinier en Zuid-Afrika kenner en zijn speciale interesse voor de leiderschapsstijl van Nelson Mandela en de Ubuntu-filosofie.

De Ubuntu filosofie uit Zuid-Afrika geeft inspirerende en verfrissende inzichten op relaties en samenwerkingen. Het raakt de essentiële waarden zoals respect en geeft vorm aan dit soms brede begrip “respect”. De Ubuntu filosofie gaat uit van het feit dat elke relatie je helpt in je ontwikkeling, kent geen verwijten, gaat uit van gelijkwaardigheid en van eigen verantwoordelijkheid. Nelson Mandela symboliseerde dit doordat hij zich verzoende met de gevangenisbewakers en niet schuldvragen ging stellen maar hen waardeerde. Zonder hen had hij voor de mensheid nooit kunnen doen wat hij wilde doen.

Ubuntu gaat om WIJ, een marinier denkt in WIJ!

De Ubuntu filosofie in combinatie met de mariniersgedachte sluit uitstekend aan bij teams en organisaties die aandacht willen geven aan samenwerking, nieuwe vormen van leiderschap zoeken en ander om willen gaan met veranderingen. Het is een unieke combinatie van het beste van het beste uit twee werelden. Frank neemt je mee in deze unieke verbinding. Er is op voorhand overleg zodat de lezing of workshop is afgestemd op de doelgroep en de boodschap die men wil overbrengen. Neem contact op voor meer informatie!

Mariniers denken in WIJ. Het totaal belang gaat voor het individuele belang. Men helpt elkaar in alle omstandigheden…

Wil je een lezing of workshop over Ubuntu of de combinatie met de kernwaarden van mariniers? Frank weet rakende parallellen te trekken. Hij stemt de inhoud graag met je af.

Op de foto hieronder zie je de term ‘Ubuntu’ op de arm van een collega marinier getatoeëerd.

Ubuntu als tatoeage op de arm van een marinier

Je kunt Frank Rekers als spreker inhuren voor lezingen, workshops en presentaties met betrekking tot de volgende onderwerpen.

 • Als spreker over teamvorming

  Om een ‘wij-gevoel’ te creëeren.

 • Als spreker over verandering

  Veranderen van de mindset en de mentale weerbaarheid.

 • Als spreker over leiderschap

  Over de essentie van leiderschap.

 • Als spreker over kernwaarden

  De kracht van kernwaarden.

 • Als motivatiespreker

  Het benutten van je talenten en je mogelijkheden.

Boek Van Droom naar Werkelijkheid
Bestel nú het boek ‘Van Droom naar Werkelijkheid’!