Inspiratie en inzichten

Door Frank Rekers

Droom niet je leven …. leef je dromen

Sommige uitkomsten kun je niet plannen. Wat je wel kunt plannen dat je dromen een richting geeft. Mijn ervaring leert, zakelijk of privé, dat er dan situaties op je pad komen die je niet had kunnen voorzien. Zo deed ik mee in de film Michel de Ruyter van Roel Reine in 2015. Niet gepland maar een cadeautje dat op mijn pad kwam doordat ik actie had gekoppeld aan bepaalde dromen.

Tijdens de film Michiel de Ruyter, met Frank Lammers

Tijdens de  voorbereiding op onze roeitocht naar Londen kwam er iets op ons pad dat voor veel roeiers een verrijking betekende. Regisseur Roel Reine was bezig om een film over Michiel de Ruyter te maken. De hoofdrol in deze film werd gespeeld door Frank Lammers. Aan onze roeiers werd gevraagd of wij als figuranten mee wilden doen aan deze productie.

Een droom die werkelijkheid wordt is een ervaring voor het leven

Ik had het geluk dat ik als figurant een mooie rol kreeg . Op 29 mei 2014 waren de opnames in Zierikzee en was ik een van persoonlijke roeiers van Michiel de Ruyter. Vroeg in de ochtend werd de kleding voor me uitgezocht, werd ik geschminkt, pruik op en de hele dag waren er opnamen voor een scene die in de hele film nog geen minuut duurt. Het was niet alleen voor mij maar ook voor mijn buddy oud-mariniers roeiers een prachtervaring.

Als je het kunt dromen, kun je het ook doen

Op 26 januari 2015 ging de film in première in het Scheepsvaartmuseum van Amsterdam. Diverse oud-mariniers werkten mee aan deze wereldpremière. Ze roeiden en begeleiden de sterren naar het museum. Michiel de Ruyter wordt gezien als oprichter van het Korps Mariniers in 1665. De film kreeg een platina-award.

Boek bestellen? Of interesse in een lezing of workshop?

Interesse in het boek, een rakende lezing, workshop, een teamtraining of coaching op gebied van persoonlijk leiderschap. Bestel of informeer direct voor de mogelijkheden!

Van Droom naar Werkelijkheid inspiratie één

Recente artikelen

  • Ubuntu, ik ben omdat WIJ zijn! Je bent niets in relatie tot een ander. In je eentje ben je nergens, of beter: je bent mens, dankzij anderen. Dat is de essentie van de Ubuntu-filosofie.

  • Van Droom naar Werkelijkheid betreft een boek over de roeitocht van Rotterdam naar Londen.

  • Sommige uitkomsten kun je niet plannen. Wat je wel kunt plannen dat je dromen een richting geeft.